Посланикът на Китай в Израел Ду Вей (58 г.) e открит

...
Посланикът на Китай в Израел Ду Вей (58 г.) e открит
Коментари Харесай

Китайският посланик в Израел е открит мъртъв

Посланикът на Китай в Израел Ду Вей (58 г.) e открит мъртъв в дома си в Херцлия, заяви електронното издание ynetnews.com. Причина за гибелта му към този момент публично не се оповестява, само че се счита, че най-вероятно е инфаркт. Новината бе доказана от почитан представител на посолството.

Посланикът е открит мъртъв в леглото в жилището си от собствен помощник. Ду Вей има брачна половинка и наследник, само че сега те не са в Израел.

Ду Вей пристигна в Израел през февруари, в разгара на пандемията от ковид. Преди това той е бил дипломат на Китай в Украйна в интервала между 2016 година и 2019 година

Малко откакто пое поста, Ду разгласява в формалната страница на китайското посолство във Facebook послание към израелския народ. " Светът е изправен през огромното предизвикателство на пандемията, от която и Израел е обиден... Израелският народ предложи скъпа поддръжка на Китай в разгара на болестта..., сега искаме да ви дадем нашата поддръжка в борбата против заболяването ", споделя той. 

В петък посланикът разгласява на уеб страницата на китайското посолство известие, в което отхвърли обвиняванията на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, че Пекин прикрива данни за разпространяването на ковид. Според него Помпео от години жигосва китайските артикули, вложения и хора като риск за сигурността, без да поддържа изказванията си с доказателства. " Вярваме, че нашите еврейски другари освен са способни да победят ковид, само че и „ политическия вирус “, като избират начин на деяние, който най-добре обслужва ползите им “, се споделя още в изказването на дипломат Ду от петък.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР